Waarom ambachtelijke friet?

door | jun 16, 2017 | Geen categorie

Ambachtelijke friet is sinds de laatste jaren weer in trek. Lange tijd heeft de horeca het vooral met diepvriesfriet gedaan. Wat is de reden dat ambachtelijke friet weer terug is van weggeweest? En waarom zijn we eigenlijk over gegaan op diepvriesfriet? Hieronder leggen we uit waarom we zo geloven in ambachtelijke friet.  

Terug naar de basis

We zien het vaak in de geschiedenis terugkomen dat men, om welke reden dan ook, ergens bij vandaan raakt en daar weer op terugkomt. Die ontwikkeling zien we op dit moment bij verse friet ook. Waarom moet een frietje gecultiveerd zijn tot een egaal en gelijkmatig staafje waar amper een authentiek element van de aardappel nog op zichtbaar is?

De gemiddelde Nederlander gaat authentieke, onbewerkte producten steeds meer waarderen. Een frietje is van een aardappel gemaakt, laat dat dan ook zichtbaar zijn en geproefd worden. Geen toegevoegde conserveermiddelen en geen bevroren staafjes meer, maar een natuurproduct wat, terwijl je er zelf bij staat, verwerkt wordt door de ambachtsman zelf. Hoe mooi wil je het hebben?
Daarom, ambachtelijke verse friet. Lekkerder bestaat niet.